Óbudai Wellness és Diáksport Egyesület

Egyesületünk 19 éve foglalkozik az egészséges életre való neveléssel, amatőr és versenysportolók képzésével aerobik sportágban.

Fő tevékenységünk a Magyarországon kiemelkedően népszerű tömeg- és versenysport, az aerobik népszerűsítése, minél több fiatal bevonása gyermek aerobik képzési rendszerünkbe.
A gyermekek színvonalas oktatása, edzőtáboroztatása, versenyeztetése, és utánpótlás nevelés szintén legfontosabb céljaink közé tartozik. 200 tagunk ( 4-18 évesek ) 3 korosztályt képvisel, és az amatőr sporttól a válogatott szintig űzik a sportágat.
Tagjaink között tudhatunk kezdő, középhaladó és válogatott sportolókat is, akiknek testi fejlődését egyaránt nagymértékben segíti a rendszeres, egészségvédő, zenére történő mozgás.
A 2018-ban versenyzőink rendszeresen részt vettek és eredményesen szerepeltek a Magyar Tornaszövetség Aerobik Szakágának versenyein, legjobbjaink már országos bajnoki címeket nyernek és a Magyar Válogatott tagjai, nemzetközi versenyek győztesei, érmesei. Egyesületünk az elmúlt 7 évben Budapest legeredményesebb utánpótlásnevelő műhelye lett , országos szinten 35 egyesület közül a 2.-ok vagyunk.

Számos III. kerületi iskolával és óvodával ápolunk eredményes kapcsolatot, tanulóik között tehetségkutatást végzünk.

Szeretettel várjuk azon alsó tagozatos lányok és fiúk jelentkezését, akik egészségesek, ügyesek, jó alakúak szeretnének lenni, szeretik a dinamikus zenéket, és szívesen lennének aerobik versenyzők.
Edzőink

Sinkó Andrea
Diplomás ritmikus gimnasztika szakedző, okleveles aerobik edző, sportmanager.
15 évig ritmikus gimnasztikázott, több, mint 100- szoros válogatott, 26-szoros országos bajnok, világbajnoki 5. helyezett.
Az 1988- as szöuli olimpián összetettben 6. helyezést ért el, ezzel az eredményével azóta is minden idők legeredményesebb magyar RG versenyzője.

1991- 1998 – is a Magyar Aerobik Válogatott szövetségi kapitányaként 60 érmet - ebből 10 arany – nyertek versenyzői különböző világversenyeken . Ezt követően amerikai és élvonalbeli magyar fitneszversenyzők ( Béres Alexandra, Kordé Emese ) koreográfusaként, illetve különböző sportágak élversenyzőinek ( Vasas labdarúgó csapat, Hajdu Attila, Kapros Anikó ,női vizilabda válogatott, női labdarúgó válogatott ) erőnléti edzőjeként tevékenykedett.

2000 –ben megalapította saját gyerek fitness iskoláját, mely jelenleg Budapesten több helyszínen is működik nagy sikerrel.

Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának Elnöke
- Óbudai WDSE elnöke


Nemzetközi aerobik bíró, 2005 –ben beválasztották az Európai Tornaszövetség ( UEG ) Aerobik technikai bizottságába.
Sipos MónikaDiplomás aerobik szakedző, sportmenedzser, közgazdász.

Az egyesület megalakulása óta Sinkó Andrea mellett az Óbudai Wellness és Diáksport Egyesület vezetőedzője, a szakmai munka felelőse, amit rendkívüli kitartással, precizitással és szeretettel végez.
Öt éve a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség főtitkára is.
Korábban többszörös magyar bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes, Világkupa győztes válogatott sportaerobik versenyző.
Nemzetközi bírói vizsgával rendelkezik, szakértelmét nagy világversenyeken is rendre bizonyítja. Tanítványait nemzetközi versenyekre kíséri, ahol nemcsak pontozóként hanem edzőként is jelen van.

A Magyar Tornaszövetség Aerobik Szakág Bíróbizottságának vezetője.

Sinkó Andrea társaként lelkiismeretes munkájának köszönhetően az egyesület Budapest legsikeresebb egyesületévé nőtte ki magát.
Unger MartinaEgyesületünk versenyzője 9. éve.

Háromszoros magyar bajnok junior aerodance kategóriában, a 2013-as európa bajnokságon junior aerostepcsapat kategóriában 4.helyen végeztek. Másfél éve az edzések mellett az edzői munkánkat is segíti.

Jelenleg az Óbudai Árpád Gimnázium tanulója,jövőbeli tervei: A Testnevelési Egyetem aerobikedzői szakának elvégzése.
2016-os szezonban felnőtt versenyzőként versenyez az Óbudai WDSE színeiben.
Hencz Anita
2009 óta az Óbudai WDSE versenyzője, jelenleg edzőként segíti az egyesület munkáját. Többszörös válogatott sportaerobik versenyző. Csapatával háromszoros magyar bajnok. 2013-ban európa bajnoki negyedik helyezett; valamint a Jó Tanuló, Jó Sportoló ösztöndíj kitüntetettje.

Jelenleg az Óbudai Árpád Gimnázium tanulója. Jövőbeli tervei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem biomérnöki szakának elvégzése.Farkas Balázs


Aerobik pályafutását 2001-ben kezdte, 10 évesen nyerte első világbajnoki címet csoport kategóriában, majd 2004-ben ismét aranyérmet szerzett egyéni és páros kategóriában az ausztrál FISAF világbajnokságon. Pár év kihagyás után 2010-ben tért vissza a versenyzéshez és 2011 óta a Magyar Aerobik Válogatott tagja. Az élsportolói tevékenységei mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi és Államtudományi Karon diplomázott, valamint fél évet töltött Erasmus ösztöndíj keretében a milánói Universita Cattolica del Sacro Cuore egyetemen. Okleveles aerobik edzőként felnőtteknek tart aerobik órákat és sportaerobik edzéseket gyerekeknek.

Legfontosabb eredményei:


- 2017. Világjátékok – csoport – 3. hely
- 2017. Világjátékok – aerodance – 3. hely
- 2017. Európa-bajnokság – csoport – 3. hely
- 2017. Európa-bajnokság – aerodance – 2. hely
- 2017. Európa-bajnokság – team ranking- 3. hely
- 2015. Európa Játékok – csoport – 1. hely
- 2016 . Világbajnokság – csoport – 4. hely
- 2016. Világbajnokság – aerodance – 4. hely
- 2015. Európa-bajnokság – csoport – 2. hely
- 2015. Európa-bajnokság – team ranking – 1. hely
Bolla Mariann

Egykori tornász és aerobik versenyző.Többszörös magyar bajnok,Európa bajnok 2.Világkupa 2.és számos nemzetközi verseny érmese. Sikeres pályafutása után , tanítani kezdett és lassan 15 éve foglalkozik gyerekekkel is.

Olaszországban élt 11 évig,ahol megtanulta és oktatni kezdte a hip hop táncstílust,mely élete részévé vált.

Óráin a legkisebbek az alap tornagyakorlatok mellett megismerik a zene és a tánc szépségeit,megszeretnek és persze meg is tanulnak táncolni. Erőssége az önbizalom fejlesztése,a mozgás és a tánc örömének megszerzése,a koordinációs képességek fejlesztése és természetesen az, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek az órákra.

Megtiszteltetésnek érzi, volt edzője ,Sinkó Andrea fitness iskolájában dolgozni,ahol már sok sok sikeres aerobik versenyző nevelkedett.